Vibram pagina

Vibram® is al meer dan 75 jaar een vertrouwde naam op het gebied van sportieve prestaties en innovaties. Vele merken en soorten schoenen waaronder Merrell hebben Vibram® zolen.
De oprichter, Vitale Bramani, woonde in Milaan en ontwikkelde de eerste rubberen zool voor een bergbeklimmersschoen.

Zijn uitvinding heeft de manier waarop mensen zich over de aarde voortbewegen voorgoed veranderd. Als ervaren berggids en alpinist in de Italiaanse Alpen begreep Vitale als geen ander hoe belangrijk veiligheid is. Hij besefte dat goede rubberen zolen van levensbelang konden zijn. Een prachtig succesverhaal volgde.

Vele jaren research en productie van miljoenen zolen voor de allerbeste schoenen in de branche brachten Vibram® naar de volgende mijlpaal. In 2001 begon Vibram® in het Creative Lab in Milaan met onderzoek en tests voor een uniek nieuw concept: de Vibram FiveFingers.

De uitkomst was een baanbrekende innovatie: een zool en schoen waarmee de voet op natuurlijke wijze kon werken en bewegen, alsof je op blote voeten loopt. Vibram FiveFingers® zag het levenslicht in 2006. De voeten hebben alle vrijheid zich te krommen en te strekken op de dunne, soepele zolen. Er zitten vijf afzonderlijke tenen aan – net als aan onze voeten. Door deze eigenschappen heb je een betere verbinding met de ondergrond. Elke stap die je met FiveFingers zet is een ervaring in textuur, temperatuur en biomechanica. Het Vibram®-team wist meteen dat iedereen die dit product uitprobeert, een leerzame ontdekking zou doen. zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Vibram

Sinds de lancering van Vibram FiveFingers® in 2006 ontstond er een hele beweging, waardoor het concept van minimalisme en met name minimalistisch hardlopen, populair is geworden. Onderzoek naar blotevoetenlopen, de bestseller “Born to Run” van Christopher McDougall én een uitgesproken en vooruitstrevende gebruikersgroep van FiveFingers, zijn slechts enkele voorbeelden van prikkels, waardoor consumenten hun gewone schoenen terzijde schuiven, FiveFingers aantrekken en naar buiten gaan.

Net als Vibram® geloven wij dat we gezonder en veiliger lopen en meer in contact komen met ons lichaam door te bewegen en te hardlopen met FiveFingers. Ga met ons mee en ervaar het plezier van natuurlijk leven en sporten.

Wilt u weten voor welk doel u deze verschillende typen schoenen kunt gebruiken? Bekijk de links naar de typen schoenen. In de webshop vindt u de details van de beschikbaarheid van de schoen/kleur en maat.
Klik op het logo en maak een keuze uit ons uitgebreide assortiment Vibram Fivefingers barefoot shoes: